why_rose_inner_img

Розовото масло се използва успешно в козметиката, медицината и парфюмерията от древните гърци, римляни и араби. Клинично подкрепяните твърдения за ефектите от розовото масло в тази формула дават бърз тласък на сексуалната активност и желание.

Розовото масло съдържа витамин С, каротин, витамини от група В и витамин K, които са от съществено значение за хемопоезата. Почти всички минерални вещества от периодичната таблица на Менделеев могат да бъдат намерени в българското розово масло. То съдържат калций, който влияе на метаболизма и усвояването на хранителни продукти; калий, който е важен за нормалната сърдечна дейност, мед, който участва в хемопоезата и подобрява активността на жлезите с вътрешна секреция; йод, който е добър за щитовидната жлеза и може също да бъде открит и в розовите листенца.

Розовото масло има най-високата електромагнитна честота (320 MHz) от всички масла. Неговият аромат е физически, умствено и духовно извисяващ. Много очевидци на чудеса, видения и духовни прояви са споделяли за аромата на рози витаещ около мястото на преживяването.

Медицинска употреба
Общоукреващ и тонизиращ афродизиак
Тоник за кожата със стягащ и зардавяващ ефект
Кръвоспиращо действие
Антимикробен: Розовото масло от Роза Дамасцена има антимикробна активност срещу Xanthomonas axonopodis SPP. Vesicatoria и срещу Staphylococcus Aureus. Отделно проучване установи, че това масло показва антибактериална активност срещу 15 щама на бактерии в лабораторни условия. Тези констатации са подкрепени в допълнителни лабораторни изследвания.
Антиоксидант: Лабораторен анализ е установил, че етеричното масло от Роза Дамасцена има антиоксидантна активност и това, че маслото, извлечено от свежи цветя притежава силна антиоксидантна способност, отколкото на масло, извлечено от сухи цветя. Други проучвания подкрепят тази антиоксидантна активност, но са използвани главно екстракти, а не масло.
Традиционна употреба
Сексуална астения, фригидност, импотентност
Бръчки, петна, белези, струпеи
Депресии, сърдечни болести
Анксиолитик/Миорелаксант: Проучвания при животни са потвърдили анксиолитичните или релаксиращи свойства на етеричното масло и екстракта от роза. След това той се тества и в изследвания на човешкото плацебо. Релаксантния ефект на розовото етерично масло бяха тествани срещу вегетативните и емоционални показатели на четиридесет здрави индивида. Кръвното налягане, дишането и пулса наред с други параметри, които са били оценени и записани. След като плацебо или розовото масло се прилагат трансдермално с блокирано обоняние показателите на възбуда намаляват, а показателите на успокоение се увеличават при групата третитана с розово масло в сравнение с плацебо групата.